Door Danny Fotografie - Zomerse Bruiloft met culinaire hoogstandjes 23

Zomerse Bruiloft met culinaire hoogstandjes

Hoe je als restaurant eigenaar van je eigen zomerse bruiloft een relaxte dag maakt? Met een goed team. Geniet mee van zomer, liefde, sfeer en culinaire hoogstandjes.

Zomerse Bruiloft, lange tafels!

Als je trotse eigenaar bent van een culinair restaurant en brasserie is beleving en eten meer dan belangrijk op je eigen bruiloft. Karlien en Thijs lieten dan ook niets aan het toeval over toen zij hun bruiloft gingen plannen. Het moest een sfeervolle, zomerse bruiloft worden met culinaire hoogstandjes. Aan niets zou het hun gasten ontbreken op het gebied van smaak en beleving.

Thijs, patron cuisinier, zorgde ervoor dat zijn keukenbrigade met een verrassende lunch en diner de smaakpapillen verwenden. Karlien, met een talent voor sfeer en styling had alle decoratie en aankleding tot in de puntjes verzorgd.

We spraken een paar weekjes voor de bruiloft af op het gezellige terras van ‘T Misverstant’ in Vught om de dagplanning en wensen van het bruidspaar door te nemen. Het is absoluut een voordeel om samen in je eigen omgeving de sfeer vast te proeven. Zo kwamen we op het moment van de ‘first look’, aanbellen bij je eigen huis? Of toch iets anders? Nou na één blik op de entree van het terras was daar voor mijn geen twijfel! De first look moest absoluut op het terras plaatsvinden. Het sfeervolle restaurant en naastgelegen brasserie liggen aan de rand van Vught. Daarom besloten we ook een gedeelte van de buitensessie in de eigen omgeving te maken. Lekker praktisch en herkenbaar.

Voor de lunch zouden we ontspannen foto’s maken van het aankleden, een korte buitensessie en aansluitend ontvangst van de daggasten. Thijs heeft zelfs nog tijd om ’s ochtends heerlijk te genieten van een espresso op zijn terras. Terwijl Karlien zich in haar werkelijk prachtige jurk laat helpen door haar zus en vriendin. Het is heerlijk weer deze ochtend en het plannetje van de first look op het terras is dan ook zeer geslaagd. Aan het begin van de middag verzamelen de gasten zich bij de brasserie ‘Heidelust’ voor een lunch aan lange tafels. Dit is toch wel genieten! Prachtige kleuren, heerlijk eten, gezellige gasten. Ik hou er van.

Met het bruidspaar vertrek ik wat eerder naar Den Bosch waar we aan de rand van de binnenstad de rest van de buitenfoto’s maken. Rondom de Parade en de Sint Jan en een stukje Casinotuin.

Ceremonie in het Noord Brabants museum

De ceremonie zal plaatsvinden in de binnentuin van het Noord Brabants Museum. Met veel gasten en belangstellenden is de tuin mooi gevuld. Met een klein geintje rondom de trouwringen ontstaat er ook nog een hilarisch momentje. Karlien heeft voor Thijs, die geen ring zal gaan dragen een draak van een ring gekocht bij de carnavalswinkel. Deze opzichtige ring draagt Thijs alleen vandaag maar het levert wel extra leuke foto’s op.

Na het ja-woord keren we terug naar Vught voor Cake & Cava, geen feestje zonder bubbels en een door Thijs zelf gemaakte bruidstaart (hoe kan het ook anders). Helaas begint het een beetje te regenen maar dat mag de pret niet drukken, het terras van Heidelust is overdekt en de temperatuur is prima. De avond begint met een Walking diner en de DJ zorgt voor de nodige sfeer.

Wat een feestje, wat een sfeer, ik heb het leukste werk van de hele wereld!

Karlien en Thijs, super bedankt dat ik jullie fotograaf mocht zijn. X Danny