Door Danny Fotografie - Te gekke bruiloft in Kasteel Kerckebosch 3

Te gekke bruiloft in Kasteel Kerckebosch

Als je altijd al hebt gedroomd van een sprookjesbruiloft lees hier dan snel meer over de te gekke bruiloft van Ruud & Rianne in Kasteel Kerckebosch.

Het leuke van mijn werk als bruidsfotografe is dat je nogal eens op locaties komt waar je nog nooit geweest bent. Kasteel Kerckebosch in Zeist is daar een mooi voorbeeld van.

Ruud en Rianne kozen voor het mooie Kasteel Kerckebosch in Zeist. En eerlijk is eerlijk, ik snap het wel. In de centrale hal is een trap waar je als bruid in stijl van af kunt komen terwijl je bruidegom je opwacht, omringt door familie en vrienden.

Dat was natuurlijk ook de keuze van Ruud en Rianne.  In naast elkaar gelegen hotelkamers werden jurk en pak met behulp van beide moeders aangetrokken.Het sfeertje was ontspannen, een zonnetje scheen door de hoge ramen. En door de ruime planning was er geen tijdsdruk. Dat is natuurlijk altijd erg prettig.

Een Sprookje, het Trapmoment

Ceremoniemeester Anneke hield de planning goed in de gaten en zorgde voor de sfeer en de passende muziek in de hal. En dan is het ineens tijd voor het moment van ‘The First Look’

Onderaan de trap staat Ruud, strak in het pak, te wachten op zijn Rianne. En daar is ze, wat een prachtig moment, Rianne in haar werkelijk schitterende jurk! Het is best een emotioneel momentje.

Fotoshoot rondom het Kasteel

Het voordeel van zo’n mooie locatie is dat er voor de fotoshoot niet gereden hoeft te worden. We maken de fotoshoot rondom het Kasteel. Door het juiste standpunt te kiezen lijkt het paadje naar het parkeerterrein wel op een robuust bospad. En met het juiste licht op het juiste moment is het een feestje om dit prachtige stel te mogen fotograferen.

Tijd voor een ontspannen borrelmomentje en een intiem diner! Het Ja-woord zal pas later klinken als alle gasten voor het feest er ook bij kunnen zijn.

Het Ja-woord

Om 19.30 uur doet Rianne haar ’trapmomentje’ nog eens over met haar papa die haar officieel weg zal geven. Het wordt een ceremonie met een lach en een traan, broer, zus en vrienden maken de ceremonie bijzonder door lieve woorden. Het is zo mooi en liefdevol, en als hoogtepunt het Ja-woord, met daaraan vooraf de prachtige Vows van het bruidspaar zelf.

Nog een keer wordt de centrale hal met trap gebruikt voor een champagnetoost met alle aanwezigen. Ondertussen wordt de ceremonieruimte omgebouwd tot feestlocatie. En dan? De spectaculaire openingsdans van Ruud en Rianne. Meteen barst het feest los en staat de dansvloer vol en ik weet, dit gaat een super feestje worden! In de auto geniet ik na van een bijzondere bruiloft.

Lieve Ruud en Rianne, wat hebben jullie een mooie liefde. Ik heb genoten van de sfeer, jullie niet te stuiten positiviteit en liefde. Bedankt dat ik er bij mocht zijn. Liefs, Danny