Door Danny Fotografie - Uitvaart of afscheidsfotografie 1

Uitvaart of afscheidsfotografie

Als ik vertel dat ik naast bruiloften, New Born fotografie en portretten op locatie ook uitvaart of afscheidsfotografie verzorg levert dat vaak verbaasde blikken op.

“Foto’s van een uitvaart? Willen mensen dat dan?” Dat is een veel gehoorde reactie. Toch gebeurt het regelmatig dat ik ook daarvoor word gevraagd. Het sfeervol en respectvol vastleggen van een afscheid is niet heel vreemd.

Persoonlijke Uitvaart

Omdat er minder taboe rust op de dood en een uitvaart steeds vaker en meer persoonlijke elementen bevat is de wens om een blijvende herinnering logisch. Een stijlvol album dat van tijd tot tijd troost kan bieden.

Bij het fotograferen van een uitvaart zijn verschillende mogelijkheden. Vaak fotografeer ik een afscheid vanaf het moment net voordat de kist gesloten wordt tot aan het laatste moment op het kerkhof of in het crematorium. We kunnen ook afspreken om alleen de uitvaart ceremonie of de kerkdienst vast te leggen. Natuurlijk kunnen persoonlijke wensen ook besproken worden.

Familie over uitvaart fotografie

Familieleden waarvoor ik het laatste afscheid mocht fotograferen vertellen:

Janine: “Ik wil alleen zeggen dat je een topper bent! Het afscheid van ons zoontje heb je prachtig vast gelegd, wat mooie, emotionele en dierbare herinneringen zijn.”

Albertine: “Ook bij ons is er een mooi boek van de uitvaart waar wij en onze kinderen graag in terug kijken om te kijken waar opa gebleven is.”

Remco: “Nauwelijks was je aanwezig maar toch steeds op het juiste moment.”

Wil je meer weten over uitvaart of  afscheidsfotografie, stuur me dan een mailtje op info@doordannyfotografie.nl

Voor wat meer voorbeelden van uitvaart of afscheidsfotografie kun je hier kijken.

De locatie van deze uitvaartfotografie is de Natuurbegraafplaats de Maashorst

Uitvaart verzorging van Lith