Door Danny Fotografie - Uitvaartfotografie vergoed via je uitvaartverzekering 3

Uitvaartfotografie vergoed via je uitvaartverzekering

Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om de uitvaart op foto vast te leggen. Herinneringen in de vorm van foto’s kunnen namelijk een belangrijk onderdeel vormen bij de rouwverwerking. Het kan erg fijn zijn om later nog eens terug te kijken op het laatste afscheid van een overleden dierbare. Bovendien wordt uitvaartfotografie vaak vergoed via de uitvaartverzekering.

In dit blog bespreek ik welke soorten uitvaartverzekeringen hiervoor in aanmerking komen. Niet ieder type polis is namelijk hetzelfde.

Kapitaalverzekering

De kapitaalverzekering is de uitvaartverzekering met de grootste keuzevrijheid wat betreft uitvaartfotografie en algehele vormgeving van de uitvaart. Deze verzekering keert na overlijden namelijk een vast bedrag uit aan de nabestaanden. Dit geld mag vervolgens volledig naar eigen wens worden gebruikt voor het bekostigen van de uitvaart en alle zaken eromheen.

Naturaverzekering

Een naturaverzekering is meestal minder of zelfs niet geschikt om uitvaartfotografie te bekostigen. Bij het afsluiten van een naturaverzekering zijn er namelijk vooraf al afspraken gemaakt over de vormgeving van de uitvaart en de producten en diensten die zijn meeverzekerd. Een uitvaartfotograaf zit daar meestal niet bij.

Combinatieverzekering

Een combinatieverzekering kan ook geschikt zijn om de uitvaartfotograaf te bekostigen. Bij een combinatiepolis bestaat een deel van de verzekering namelijk uit een vrij besteedbaar bedrag.

In de polisvoorwaarden van de verzekering kom je er snel achter welk type verzekering je hebt.

Heb je nog geen uitvaartverzekering afgesloten of wil je meer informatie? Op Uitvaartverzekering.nl staat een overzicht van verzekeraars, premies en voorwaarden.

Schakel een professional in

Omdat de dag van de uitvaart emotioneel beladen is, kun je het nemen van de foto’s het beste aan een professional overlaten. Door Danny Fotografie verzorgt uitvaartfotografie op maat. Daarbij kun je volledig zelf aangeven wat er wel en niet mag worden gefotografeerd. Alles is bespreekbaar.

Voor het maken van een passende offerte ben ik bereikbaar op: 06-25591462. Je kunt me ook bereiken per e-mail.